“Мисис България” увеличи бюста си с 3 см при… психолог

Ралица Тодорова при “психопластичен хирург”
май 31, 2010
Мисис България 2008 отваря спортен бар
май 31, 2010

Създателят на системата от психофизически упражнения Юрий Синенко пред BG-World

Руският психолог Юри Синенко работи в България вече няколко години, но името му обиколи всички сайтове в един ден, когато стана ясно, че чрез неговите психофизически упражнения “Мисис България-2009” Ралица Тодорова си е увеличила бюста с 3 сантиметра.

Това е видно от фотосесията й за българското издание на “Плейбой”, където естествените й гърди греят още от горицата. От “вълшебните” умения на психо-пластичния “хирург” Синенко се възползва и Павлина Ангелова, носителка на титлата “Супермодел на България-2009”. Тя пък намали обиколката на талията си.

Оказва се, че след упражненията на Синенко разкрасяването е “страничен ефект”. Той набляга на развиването на таланта, на постигане на душевно равновесие и вяра в собствените си сили. А най-сензационните му програми са “Поръчка към щъркела”. Там се записват двойки, страдащи от т.нар. “психологически стерилитет”. 10 до 15 на сто от семействата, които искат да имат дете и не успяват да си родят нямат медицински причини за това. Човекът на BG-World в България се обърна към Юри Синенко с въпроса:

– Значи правите бебета по поръчка?
– Аз ли? Не! Работим по специален тренинг “Поръчка към щъркела”. Само в България 270 000 двойки не могат да имат бебе. При тях 10-15% са бездетни без ярко изразена медицинска причина. Поставят им диагноза психологически стерилитет и тогава ние можем да го решим. Нашите двойки работят поотделно, а у дома се занимават с приятни неща. Но важно е и двете страни да вървят заедно към тази цел, да поемат отговорност за бъдещето на детето. Обикновено казвам на курсистите “Да, имате такива и такива проблеми. Не заболявания, а проблеми. Отключваме психологическите катинари, които пречат на тези двойки да заченат желано бебе. Жените са дошли от небето като ангели, за да продължат рода. Ние в някакъв смисъл освобождаваме съзнанието им, но работим и върху физическото тяло.
– А полът на бебето може ли да се поръча “на щъркела”?
– Полът на бебето може да се прогнозира до 95%. Имаме много добра методика за определянето му. Тя не е нова. Принадлежи на д-р Йонас, немски гинеколог от 30-те години на ХХ век. Можем да определим кога е най-сполучливо времето на зачеване, тогава работим разделно с жените и мъжете и за всяка двойка имаме конкретни поръчки. Важно е фамилията много да го иска и да работи и на психологическо ниво за това.
– Използвате системата на Норбеков, при който с упражнения се свалят диоптри, отказват се цигари и други атрактивни неща?
– Започнах работата си в България като преподавател по системата на Норбеков. Заедно с моята колежка Ирина Недялкова я въведохме, но в един момент се оказва, че продължавайки образованието си като психолог, трябва да включа последните съвременни постижения на психофизиката в работата с хората. Защото ако искаме да променим живота си трябва да започнем не от външните обстоятелства, а от себе си. Смятам, че моята система е доста добре балансирана. Когато готвиш някакво блюдо взимаш съставки и ако те са в добро съотношение, се получава вкусна гозба.
Аз наблягам първо на стабилизацията и повдигането на психоемоционалното състояние. Разработих специални гимнастики, мимически гимнастики. Децата много ги обичат и ги наричат психомаймунски гимнастики. Курсовете ми, които са шестдневни по няколко часа след работа започваме с тестове. Дали сте фантазьор или реално стъпил на земята, екстроверт или интроверт. С помощта на психологията приблизително определяме заложбите, дарбите на човека в различните области.
– Затова ли имате толкова курсисти от Музикалния театър?
Примадоната Дарина Такова и изпълнителката на главната роля в “Котките” на Ендрю Лойд Уебър Росица Носикова са мои курсистки и твърдят, че упражненията много им помагат за съсредоточаването, общуването с публиката и изграждане на образи. Човешките чакри превръщат тялото в кавал, и ако ги освободиш можеш да изсвириш на тях каквато искаш мелодия.
Работим и с имаготерапия (идва от имидж, образ). Хората работят с образни представи, усещания. Ако ги обобщим, човек може да създаде образ, към който се стреми, да развива талант и афинитет към успеха. Когато човек има цел и иска да я осъществи, стреми се с цялото си желание, обединявайки у себе си тези заложби и микросоциум. Тогава може да постигне целта си, няма значение каква е тя – повишаване на творчески, комуникативни, интелектуални, физически способности… Важното е да го иска. Както в стария виц: “Колко психолози са нужни, за да завият една крушка. Само един, но трябва крушката да го иска!”
– Кажете сега как увеличихте бюста на “Мисис България”?
Не аз, тя сама си го увеличи! Много е лесно. Това нашите курсисти го постигат като козметичен ефект. Но да правим разлика между корекция на фигурата и обиколките и намаляване на теглото. За отслабване имаме друг тренинг “Стоп на затлъстяването” и “Стани здрав и красив”, насочен към отслабване. Ако курсистите искат корекция на фигурата, те могат да увеличат обиколката на бицепса, бедрата, да намалят бюста си дори… Упражненията са лесни и отнемат не повече от 10-15 минутки. Но трябва да се правят и извън курса, за да се задържи ефектът. Клетките ни имат краткотрайна памет и за да им ги внушим, е необходимо да се повтарят през ден. А когато се правят в срок от 40 дни, резултатът ще е траен. Опирам се върху теорията и практиката на Иван Павлов за изработването на условен рефлекс. За него са необходими 40 дни. Това е магическо число – за след раждането, след смъртта, за изработване на условен рефлекс…

Магдалена Гигова
02.02.2010
bgworld.net

Translate »